Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

apr

04

Zápas výlučne žilinských odchovancov 5. mája proti Dunajskej Strede


Zápas výlučne žilinských odchovancov 5. mája proti Dunajskej Strede

Futbalový klub MŠK Žilina čaká výnimočná udalosť nielen v rámci žilinského futbalu, ale aj toho celoslovenského a európskeho. V nedeľu 5. mája o 17:00 hod. totiž proti Dunajskej Strede vybehne pod Dubňom zostava žltozelených poskladaná výlučne z hráčov, ktorí vyrastali a prešli si Akadémiou MŠK Žilina.

„Originálni“ šošoni nastúpia v špeciálnych dresoch s novým logom Akadémie MŠK, fanúšikov čaká bohatá Fanzóna so súťažami, futbalovými stanovišťami a bohatými vecnými cenami pre celú rodinu. Do toho dobré jedlo, ochutnávky noviniek od Ryba Žilina, Sieň slávy MŠK a Fanshop MŠK aj s tričkami legiend.

 

Akadémia MŠK Žilina

V Akadémii MŠK pôsobí približne 300 hráčovod kategórie U6 až po U19, 40 profesionálnych mládežníckych trénerov, 3 tréningové komplexy (mestské časti Strážov, Budatín, Závodie).

Počet žilinských hráčov v reprezentačných výberov SR – v aktuálnej sezóne až 40 hráčov (od kategórie U15 až po „A“-tím Slovenska).

V aktuálnom, širšom 30-člennom kádri „A“-tímu je až 19 odchovancov Akadémie MŠK.

Ako jediný klub má MŠK Žilina so svojou akadémiou zastúpenie v druhej najvyššej súťaži, v „B“-tíme dostávajú priestor tí najtalentovanejší z mládeže, čo je pre nich prvý kontakt so seniorským futbalom.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.