Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

jún

06

RED BULL NEYMAR JR’S FIVE V ŽILINE UŽ TENTO VÍKEND


Kolotoč Red Bull Neymar Jr’s Five 2019 sa naplno rozbehol a prvú polovicu kvalifikácií už má za sebou. Po Košiciach a Banskej Bystrici mieri Neymarov futbalový turnaj do Žiliny. Už tento víkend, v sobotu 8. júna, zabojujú mužské aj ženské tímy na umelom trávniku ihriska v Strážove o postup na národné finále. To bude v Bratislave 15. júna a rozhodne sa na ňom o šampiónoch, ktorí pôjdu našu krajinu reprezentovať do Brazílie.

Druhý ročník Red Bull Neymar Jr’s Five na Slovensko opäť prináša desaťminútové intenzívne zápasy v štýle piati na piatich bez brankára. Online registrácia pre Žilinu sa uzatvára v stredu 5. júna o polnoci a prihlásiť sa môžu zmiešané (mužské) a ženské tímy.

Aj na žilinskej zastávke bude znova jeden vybraný tím, podobne ako minulý rok, koučovať skúsený Laco Borbély: „Tento turnaj dáva priestor čistokrvným amatérskym hráčom, pre ktorých je futbal srdcovou záležitosťou. Nerobia to pre peniaze, nerobia to pre slávu, ale robia to pre potešenie. Toto je najväčšia hodnota, ktorú Red Bull Neymar Jr’s Five prináša.“

Turnaj brazílskeho útočníka Neymara Jr prostredníctvom futbalu spája celý svet. Pravidlá hry sú jednoduché – zápasy sú rýchle, technické a trvajú maximálne desať minút. Hrá sa na malom ihrisku, bez brankára, piati na piatich. Keď jeden tím skóruje, ten druhý prichádza o hráča. Registrovať sa môžu tímy z celej krajiny (mužské, ženské, zmiešané), v ktorých musí byť minimálne päť a maximálne sedem hráčov vo veku 16 až 25 rokov.

Tohtoročný Red Bull Neymar Jr’s Five je už štvrtým v poradí, na Slovensku prebieha po druhý raz. Prvé miesto v národnom finále zabezpečí víťazným tímom účasť na svetovom šampionáte v brazílskom Praia Grande. V júli 2019 sa v Instituto Projeto Neymar Jr rozhodne o globálnych majstroch, ktorí si zahrajú aj proti Neymarovi a jeho kamošom. Úvodný ročník v roku 2016 vyhral tím z Brazílie, kráľmi malého futbalu v roku 2017 sa stali Rumuni a minulý rok trofeje nad hlavy zodvihli Mexičania a ženský tím z Brazílie.

Na finále v roku 2018 sa darilo aj Slovákom. V silnej konkurencii tímov z viac ako šesťdesiatich krajín sveta obsadil Atletico Trnava F.C deviate miesto a dievčatá zo Spartak Myjava sa tešili zo skvelej tretej
priečky.

Registráciu a viac info o turnaji nájdete na redbull.sk/neymar.

 

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.