Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

apr

05

Vo výbere stredoslovenského regiónu u-13 osem Žilinčanov a dvaja tréneri


Stredoslovenský zväz ľadového hokeja sa v sezóne 2018/2019 podujal na pokračovanie turnajov v kategórii U-13 pre výber tímov v našom regióne. Medzi vybratými hráčmi nechýba osmička žilinských „vlkov“ a taktiež dvaja tréneri spod Dubňa.

Pre výber stredoslovenského kraja to nie je nič nové, keďže podobné turnaje sa pre takéto výbery konali už v minulosti. Tentokrát sa predstavitelia regiónu odhodlali dať výberu o niečo vyššiu úroveň a záverečná nominácia sa rodila v dvoch jednodňových zrazoch v Ružomberku. „V prvotnej nominácii sme vytipovali spolu s manažérom pánom Matejkom 40 korčuliarov a 6 brankárov, z ktorých sa po hlavnej selekcii zúžil káder na 20 korčuliarov a 3 gólmanov,“ hovorí žilinský mládežnícky tréner Marián Meluš, ktorý je zároveň asistentom hlavného trénera Tomáša Pšenku z Martina. Okrem neho dohliada na výber a výkony brankárov ďalší tréner zo Žiliny, Lukáš Lizák.

VÝBER SA NERODIL ĽAHKO

Pozvaní chlapci na prvom zraze absolvovali dve tréningové jednotky a modelovaný zápas modrí proti bielym. Vybraná dvadsiatka mladých hokejistov a troch brankárov si na následnom zraze zmerala sily s o rok staršími hráčmi Ružomberka. „Všetci chalani sa ukázali v dobrom svetle. Samozrejme, videli sme aj určité nedostatky a veci, na ktorých musia popracovať. Konečný výber sa nerodil ľahko, lebo medzi chlapcami boli len minimálne rozdiely,“ skonštatoval asistent trénera M. Meluš.

ŽILINČANIA PATRILI K NAJLEPŠÍM   

Radostnou správou pre žilinský mládežnícky hokej je fakt, že sa do konečnej nominácie zmestilo až 7 hráčov a jeden brankár. „Je pre nás veľmi potešiteľné, že vo výbere si našlo miesto až osem našich hráčov, ktorí patrili vo výbere k tomu vôbec najlepšiemu, čo stredoslovenský región ponúka,“ spokojne konštatuje tréner Meluš a dodáva: „V prípade nominácie žilinských hráčov sme však museli pristúpiť k výraznej korekcii, keďže až štyria z nich cestujú v rovnakom termíne na majstrovstvá Slovenska 8. ŠHT. Na jednej strane budú výberu stredoslovenského regiónu určite chýbať, ale na druhej strane sme veľmi radi, že naši starší žiaci budú bojovať o titul majstra SR.“

MEDZINÁRODNÝ TURNAJ IDEÁLNOU KONFRONTÁCIOU

Výber stredoslovenského regiónu sa v polovicu apríla zúčastní medzinárodného turnaja v Námestove, kde si chlapci zmerajú svoje sily s družstvami Altisu Orava, SHKm Hodonín, EHC Lions (AUT), HKM Zvolen a TJ Spartak Nové Město nad Metují. „Ako sme už spomínali, vo výbere budú chýbať viacerí Žilinčania, ale aj chlapci z Altisu a HKM Zvolen, keďže tieto dva kluby sa taktiež zúčastnia turnaja. Berieme to ako dobrú príležitosť postupne spoznávať chlapcov, ktorí by sa mohli v budúcnosti uchádzať o reprezentačné dresy v mládežníckych kategóriách Slovenska,“ uzavrel jeden z dvojice žilinských trénerov M. Meluš. Na oboch stretnutiach v Ružomberku vedenie a tréneri avizovali, že takéto výbery chcú robiť aj v ďalších rokoch a príležitosť určite dostanú aj ďalší hráči zo stredoslovenského regiónu. 

Do výberu stredoslovenského regiónu sa dostali títo Žilinčania:

Brankár: Ján Bútora
Obrancovia: Jakub Harvánek, Ján Zrebný, Richard Krajčík
Útočníci: Dário Lašš, Andrej Tomašec, Samuel Húževka, Michal Valášek,
Náhradník: Branislav Dvoriščák
Tréneri: Marián Meluš, Lukáš Lizák

 

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.