Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

apr

03

Slovenský pohár detí – 2. kolo – Myjava (23.3.2019)


Uplynulý víkend sa v Myjave konalo druhé kolo slovenského pohára deti a žiakov v karate, v rámci ktorého zároveň prebehli aj MSR družstiev 8-9 ročných. Turnaje najmladších vekových skupín už tradične bývajú veľmi početne obsadené a inak tomu nebolo ani tento krát. 535 štartujúcich z 52 klubov vytvorilo dokopy až 1061 štartov.

Karate klub AC Uniza Žilina na podujatí získal 6 medailí, z toho 2 zlaté a 4 bronzové. V začiatočníckej  súťaži agility sa zlatom blysla Izabela Bello a v kategórii športového zápasu kumite 10 – 11 ročných ju napodobnil Jakub Pechota, ktorý zvíťazil v 20 člennej kategórii  do 35 kg. Obaja zlatí medailisti majú pred záverečným, tretím kolom veľmi dobrú východiskovú pozíciu na celkový triumf v slovenskom pohári.

Úspešne si tiež počínali Alexander Bello a Mário Pavlovič, ktorí v kategóriách  kumite 8-9 ročných  do 34, resp. do 30 kg, zhodne obsadili tretie miesta k čomu Bello pridal aj bronz v kategórii agility. Rovnaké umiestnenie získalo aj družstvo chlapcov v rámci MSR družstiev tejto vekovej kategórii.

Chalani štartovali v zložení Alexander Bello, Mário Pavlovič, Oliver Bodnár a Maximilián Krempaský a po voľnom žrebe v prvom kole sa následnými víťazstvami nad tímami z Partizánskeho a Nitry prebojovali až do semifinále. Tam ich, proti rovesníkom z Trenčína, o postup do finále pripravila len drobná chybička. Po nerozhodnom výsledku na zápasy rozhodovalo pomocné kritérium, ktorým je celkové skóre z jednotlivých zápasov. To žiaľ hralo o jediný bod v prospech súpera. Po následnom víťazstve nad Starou Ľubovňou tak Žilinčania obhájili minuloročný bronz.

Výsledkový servis:

1. miesto:
Bello Izabela – Agility dievčatá 6 ročné,
Pechota Jakub – Kumite starší žiaci 10-11 rokov do 35kg pokročilí.

3. miesto:
Bello Alexander – Agility chlapci 9 roční,
Bello Alexander – Kumite mladší žiaci 8-9 rokov do 34kg pokročilí,
Pavlovič Mário – Kumite mladší žiaci 8-9 rokov do 30kg pokročilí,
Team AC UNIZA – kumite mladší žiaci 8 – 9 roční.

5. miesto:
Bodnár Oliver – Kumite mladší žiaci 8-9 rokov do 26kg pokročilí,
Kampa Martin – Kumite mladší žiaci 8-9 rokov do 30kg začiatočníci.

7. miesto:
Dršková Nella – Kata dievčatá 6-7 rokov začiatočníčky,
Dršková Nella – Kumite dievčatá 6-7 rokov do 28kg,
Vrabcová Veronika – Kumite staršie žiačky 10-11 rokov do 35kg pokročilé.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.