Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

aug

05

Popredné umiestnenia Žilinčanov vo svetovom pohári a dva bronzy z akademických ME.


Uplynulý mesiac bol pre žilinských karatistov skutočne nabitý a prezentovali sa hneď na troch vrcholných svetových podujatiach.

Univerzitné majstrovstva Európy – Zahreb (Chorvátsko)

V závere augusta sa v Zahrebe konali univerzitné majstrovstvá Európy v karate.  Svoje univerzity, ale aj Karate Klub AC UNIZA Žilina na nich reprezentovali Hana Kuklová a Eva Nováková. Kuklová je študentkou Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave – Inštitút fyzioterapie, balneologie a liečebnej rehabilitácie v Piešťanoch, zatiaľ čo Nováková je študuje na  Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici.

Pre žilinské karate šampionát znamenal sto percentný medailový zásah, keďže obe reprezentantky zhodne získali bronz. Hana Kuklová sa presadila v individuálnej kategórii športového zápasu kumite žien do 55 kg a Eva Nováková vystúpila na bronzovú priečku v kumite teamov ako členka teamu žien SR.

Svetový pohár v karate mládeže – Umag (Chorvátsko)

Ešte o pár týždňov skôr sa taktiež v Chorvátsku konal svetový pohár mládeže. V Umagu sa predstavili vekové kategórie od 10 do 21 rokov a na turnaji štartovala aj 8 členná výprava Žilinčanov. Naši v obrovskej konkurencii predviedli viacero dobrých výkonov čo vyvrcholilo dvomi umiestneniami v prvej desiatke.  V oboch prípadoch sa jednalo o najmladších, 10 ročných, pretekárov. 

Krásne siedme miesto vybojoval Martin Krempaský, ktorý  mal v prvom kole voľný žreb a v druhom zdolal Čecha. Po následnej prehre so Španielom bojoval v repasáži. Tam zdolal súpera z Talianska a na záver prehral s Rusom.
Ešte o dve priečky vyššie vystúpil Alexander Bello, ktorý taktiež po voľnom žrebe zvíťazil v druhom kole nad Jordáncom. V treťom kole však už nestačil na neskoršieho víťaza z Portugalska a v zápase o bronz žiaľ ani na Angličana Alena Reece.

Svetový pohár K1 serie A – Montreal (Kanada)

Naše reprezentantky Hana Kuklová a Sarah Hrnková štartovali tiež na svetovom pohári seniorov v kanadskom Montreale. Hrnkovej sa tento krát nedarilo a prehrala v prvom kole so skúsenou fínskou reprezentankou Emou Aaronen. Hana Kuklová zdolala v prvom kole Čilanku Astudillo Aros Tihare, no v druhom kole už nestačila na Číňanku Ding Jiamei, ktorej patrí 23. priečka vo svetovom rebríčku.

Všetkým reprezentantom Karate Klubu AC UNIZA Žilina gratulujeme ku skvelým výsledkom a celkovo ku skvelej práci počas celej sezóny, ktorá bola historicky najúspešnejšou. Žilinčania získali vo všetkých vekových kategóriách spolu až 202 cenných kovov a po prvý krát prekonali magickú hranicu dvoch stoviek.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.