Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

dec

04

Karatista Michal Kočuta sa v Nitre postaral o senzáciu


V sobotu 30.11. sa v Nitre konal memoriál Rudolfa Farmadina v Karate. Pamiatku jednej z najväčších osobnosti v histórií slovenského karate si prišlo uctiť  508 pretekárov z 54 klubov z 9 európskych krajín. Na turnaji sa predstavila aj trojčlenná minivýprava žilinského klubu AC UNIZA. Tá si v tvrdej konkurencii domov doviezla 7. miesto zásluhou Stelly Bytčanek, 5. miesto zásluhou Tomáša Králika a striebro zásluhou Michala Kočutu.

No a predovšetkým posledný menovaný, ktorý sa na posledných turnajoch ukazoval v dobrom svetle, sa postaral doslova o senzáciu. V semifinále svojej kategórie (kumite dorastenci – 57 kg) narazil na Poliaka Dziudu Dominika, ktorý je čerstvým majstrom sveta z októbrových MS v Chile. Ten bol dovtedy suverénny a všetkých svojich súperov porazil ešte pred časovým limitom. Rozbiehajúci sa Žilinčan ho však  nepustil vôbec k ničomu a po remíze 0:0 vyhral na aktivitu. Vo finále následne Michal rovnakým spôsobom prehral s Českým reprezentantom, no striebro a skalp majstra sveta sa v jeho vitrínke rozhodne počítajú.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.