Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

mar

15

3.kolo Slovenského pohára v halovej lukostreľbe


V sobotu 23.2. sa v športovej hale na Rosinkách uskutočnilo za účasti 132 lukostrelcov z celého Slovenska 3.kolo Slovenského pohára v halovej lukostreľbe, kde sa bojovalo o posledné miestenky na postup do finále Slovenského pohára, výberového turnaja 100 najlepších lukostrelcov Slovenska. Aj strelci usporiadateľského klubu LK Reflex Žilina nemohli chýbať na tomto zápolení. Preteku sa zúčastnil aj náš slovenský olympionik  z OH v RIU,  Boris Baláž, ktorý už druhý rok študuje na Žilinskej univerzite a trénersky pomáha strelcom z LK Reflex Žilina.

Slávnostného otvorenia sa zúčastnila a veľa zdaru lukostrelcom zaželala aj žilinská viceprimátorka, p.Barbora Bírnerová. Z domáceho klubu dosiahli zlato ako i postup do finále SP viacerí favoriti – v kategórii starší žiaci olympijský luk Janko Kúdelčík, minuloročný víťaz ankety Talent roku(súťaže pre strelcov do 15 rokov), v kategórii muži kladkový luk Juraj Pagáčik, tréner domácich, ďalej v kategórii muži olympijský luk ešte len junior  Ján Jakub Hanuliak, ktorý sa skvelým skóre prebojoval na celkovú prvú priečku medzi mužmi na Slovensku v rámci SP tesne pred svojím odchodom na Majstrovstvá Európy, kde v dňoch 25.2. až 1.3.2019 reprezentoval Slovensko a celkovo obsadil 17.priečku.

Zlato si vybojovali z domácich v celkovom poradí Slovenského pohára aj Peťko Tarjányi medzi chrobákmi olympijský luk, Kristína Drdáková medzi kadetkami olympijský luk a Anna Mitringová medzi veteránkami kladkový luk, ktorej oveľa mladší spolustrelci na terčovnici nestačili s dychom.

 

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.