Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

okt

11

ZACup 2018


Ahoj športovci a priaznivci extrémnych výkonov!

V tomto roku prichádza veľká zmena, ktorá jeden z najťažších kolektívnych pretekov na Slovensku Žilinskú 1000ku zahŕňajúci takmer všetky dimenzie pohybu určite posunie do kategórie TOP EXTRÉMU.

Spojili sme nielen zem a vzduch, ale pridali sme aj vodu. Všetko do jedného podujatia  ktoré sme pomenovali ZA CUP.

Veríme že toto spojenie dokonale preverí nielen výkony individuálnych športovcov na konci sezóny, ale preverí aj ich schopnosť pracovať v tíme na dosiahnutie spoločného cieľa. Veríme že ich toto podujatie posunie ďalej pri prekonávaní hlavne samého seba. Všetka námaha, pot a kŕče budú podčiarknuté hrubou lajnou zodpovednosti  voči kolegom v tíme, pretože výsledok každého vytvára výsledok tímu. A v extrémoch je naozaj dôležité nesklamať.

Zabudnite na to čo bolo, pripravte sa na to čo bude:

1, BEH – 11,66 km hore kopcom s prevýšením 587 metrov z Lodenice cez Dubeň a Zástranie zakončený podľa vyjadrení mnohých brutálnym záverom hore bývalou zjazdovkou na Straník s prevýšením 130 metrov. Iba mimochodom – komplet dĺžka trate Žilinskej 1000k bola 14 980m.

2, PARAGLIDING – nezmenený. 300 metrov beh s komplet výbavou od Hangáru na Straníku na štartovaciu plochu, potom čo najrýchlejší let bez pokazenia štartu a trafenie sa do koridoru na predanie štafety. Nič náročnejšie sa nedá vymyslieť.

3, BIKE – výšľap „ako nič“ z pristávacej plochy v Tepličke nad Váhom. Po krátkom zahriatí na rovinke nepretržite hore kopcom cez Malý Straník až na vrchol Veľkého Straníka. Odtiaľ fajný zjazd do Tepličky a potom rovinka k Vodnému dielu.

4, KAJAK – novinka na podujatí. Po predaní štafety pri Skate parku prebehnú pár sto metrov s kajakom na pleciach a následne skokom do kanálu na kajaku sa šprintom po pustenej vode z priehrady doplavia až do Lodenice, takmer až na miesto kde začínali bežci. Avšak tesne pred cieľom sa ešte musia pár desiatok metrov prebehnúť s kajakom na pleciach až do cieľa.

Pripravte sa na to čo bude – novú dimenziu extrému ktorú vám na Slovensku ponúkne iba Žilina.

Štartujeme v sobotu 13.10. 2018 o 12.00 hod Lodenica Žilina.

Propozície: Formát PDF

Podrobné informácie o preteku nájdete na www.x-air.sk

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.