Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

dec

10

Rekordná účasť na VC Žiliny v krasokorčuľovaní


30.11. a 1.12.2018 sa na žilinskom zimnom štadióne konal 37.ročník VC Žiliny v krasokorčuľovaní, ktorý organizoval Kraso klub Žilina. Aspoň na chvíľu sa hokejové dresy na ľade zamenili za krásne kostýmy a účesy. Počas týchto dvoch dní sa na ľade predviedlo 211 pretekárov od najmenších päťročných detí v kategórii hviezdičky až po juniorov. Okrem detí z rôznych kútov Slovenska sme na našom preteku privítali aj 3 pretekárky z ČR a 1 pretekárku z  Litvy.

Z nášho klubu sa predviedlo 19 detí, pre štyroch z nich to bola ich prvá súťaž na ľade v živote. V najmladšej kategórii hviezdičky sme mali až tri pretekárky. Peťka Drábiková obsadila 1.miesto s počtom bodov  8,8 za čo získala  zlatý pohár, ktorý po celý deň nepustila z ruky. Striebro získala naša ďalšia nádejná krasokorčuliarka Laurinka Korbašová s počtom bodov 8,66.V  tejto kategórii súťažila za náš klub aj  Lujzička Tamašiová. Je to náš nový klubový prírastok. Víťazstvo pre nás je už fakt, že zvládla svoju jazdu, keďže korčuľuje zatiaľ veľmi krátko.

Ďalšou silnou kategóriou pre nás je kategória sedemročných detí Nádeje 7. Vďaka nim ostalo striebro aj bronz v Žiline. Aby deti  mohli štartovať v tejto kategórii musia splniť korčuliarsky test, takže už štart v A kategóriách je pre pretekárov výbornou známkou ich snaženia.

Drdáková Alica- 2.miesto 21,73 b.
Matušková Natália – 3.miesto 19,76 b.
Cesneková Eliška – 4.miesto 18,15 b.
V kategórii nádeje mladšie B /7 a 8 ročné dievčatá/ sme mali opäť tri pretekárky:

Ruth Deáková – 7.miesto s počtom bodov 15,02
Kamila Metruková -9 miesto s počtom bodov  12,80
Lilien Sikelová – 13.miesto s počtom bodov 11,07

V pohárových kategóriách, kde je potrebné mať splnený náročný test súťažil aj náš Romanko (Amodio) Všetička. Roman je vzor pre všetky menšie dievčatá. Začal korčuľovať o 3 roky neskôr ako je bežné  a napriek tomu sa vyšplhal až na top úroveň. V kategórii starší žiaci obsadil  6.miesto s počtom bodov  69,43. Táto kategória bola asi divácky najzaujímavejšia, keďže výkony všetkých pretekárov boli naozaj famózne.

V kategórii mladší žiaci B sa predviedol Paťo Čurík, ktorý za svoju jazdu získal 19,55 b.
V kategórii nádeje staršie B /9-10 ročné dievčatá/, kde súťažilo až 23 pretekárok sme dosiahli takéto výsledky:Cesneková Ninka- 6.miesto s počtom bodov 23,59
Drábiková Zuzka -13.miesto s počtom bodov 20,26
Bukovcová Nikolka -18 miesto s bodovým ziskom 19,24 bod

V kategórii basic /9-10 ročné dievčatá/ sa obom našim pretekárkam vydarila svoja jazda a získali svoje bodové maximá: Júlia Adamčíková – 7.miesto /21,62 b./ a Kristínka Matušková – 9.miesto  /20,44 b./

NA VC Žiliny sme mali aj tri kategórie interpretačného korčuľovania /rozdelené podľa veku/. Sú to kategórie, kde zaraďujeme deti, ktoré začnú korčuľovať zväčša v neskoršom veku.

V kategórii IK mladšie silver sa nám prvý krát predstavil Andrej Zahatlan so svojou elegantnou jazdou. Všetkých nás príjemne prekvapil. Hoci korčuľuje v našom klube len od marca 2017, za krátky čas sa dokázal veľa naučiť a neustále napreduje. Získal  9 miesto s počtom bodov  16,12.

V kategórii IK staršie sa nám predviedla Nelka Krištofovičová. Získala pekné 7.miesto /22,9 b/.

V kategórii IK mladšie gold sa predviedol Matej Čurík a so svojou Ha-fa-na-nou obsadil  2.miesto /23,34b/.

Preteky sú veľmi náročné po finančnej  ako aj po organizačnej stránke. Vďaka skvelému kolektívu Kraso klubu Žilina sme pretek zvládli bez problémov. Rodičia pretekárov zo Žiliny sa maximálne starali o rozhodcov, kamerovali, púšťali hudbu, robili zdravotný dozor, obsluhovali v bufete … každý zistil na vlastnej koži, že krasokorčuľovanie je naozaj drina nielen na ľade.

Po finančnej stránke nám pomohli naši partneri – mesto Žilina vďaka grantu, ktorým nám prispeli na trofeje. Ceny a predmety do tašiek pre pretekárov nám venovali Beno, Kompava, Blaha dent, Foton, Vix, Eurotrans-sk a Marek Všetička.

S tlačou diplomov nám pomohlo reklamné štúdio Lajka a počas preteku pre nás varili Pubs&Games.

Všetkým  by som sa chcela aj touto cestou poďakovať.

 

M.Drdáková

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.