Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

máj

28

Prvý turnaj svojho druhu v Žilinskom kraji!


V sobotu sa budete môcť spolu s majstrami šermiarskeho umenia preniesť o niekoľko storočí dozadu. Žilina po prvýkrát zažije šermiarske umenie naživo! V sobotu, 2. júna 2018, sa od 8:00 do 18:00 hod. v Športovej hale na Rosinskej ceste predstavia šermiari na podujatí Žilinský kumšt.

Turnaj bude zameraný na pôvodné bojové umenia stredovekej Európy,  ktoré patria do kategórie HEMA (historical european martial arts).
Organizátorom je miestne občianske združenie Cech Terra de Selinan, ktoré môžete poznať z najrôznejších historických festivalov v Žilinskom kraji a uskutoční sa pod záštitou Federácie Európskych Bojových Umení Slovenska (FEBUS).
kontakt: http://terradeselinan.sk/index.php?page=kontakt

Šermiari budú súťažiť v troch kategóriách: Dlhý meč Open, Dlhý meč Ženy, Meč a štítok. Avšak nepôjde o žiadne nacvičené divadelné predstavenia ale o skutočný šerm starých majstrov z prelomu 14. až 16. storočia.

Vstup pre divákov je zdarma, dispozícii je parkovanie priamo na pôde školy. Hala má k dispozícii tribúnu s miestami na sedenie, prídete súťažiacich podporiť!

Všetky dôležité informácie sú v udalosti:
https://www.facebook.com/events/163449077633716/

Mala ochutnávka: https://www.facebook.com/sermselinan/videos/1769640453082673/?hc_ref=ARTqFDmc-kMWM3-BzWybxCSZFBeDa6N9WgaTHRH0EBGcCfIxjj4-DNwQLzhWgzFehdo

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.