Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

apr

27

Ako sme ukončili sezónu v Kraso klube Žilina …..


25.4.2018 sme  ukončili sezónu 2017/2018 ako inak – na ľade.  Na poslednej hodine  sa deti zahrali  na chvíľu na trénerov a učili svojich rodičov základné prvky, poskúšali  si ešte naposledy rôzne piruety a po dvojhodinovom bláznení sme sezónu uzavreli  chutnou tortou a šampanským.

  Táto sezóna bola pre niektoré deti veľmi úspešná – najmä v kategóriách hviezdičky a interpretačné korčuľovanie, kde si deti odnášali medaile zo všetkých pretekov. Nás trénerky netešili  len medaile, ale najmä zvýšenie členskej základne u malých detí. V tomto roku sme na prvé preteky vyslali až deväť nových detí. Zúčastnili sme sa 14 pretekov Slovenského pohára, z toho sme jedny preteky aj organizovali /36.ročník VC Žiliny/, ďalej sme absolvovali troje krasokorčuliarske testy , vystúpenie pri otvorení MM arény, vystúpenie pri zahájení  Pongrac  Cupu. V klube sme zorganizovali pre verejnosť  ako každoročne 3 kurzy školy korčuľovania na ľade a po druhý krát sme spolupracovali so ZŠ Súľov, kde sme v rámci týždňového intenzívneho kurzu postavili mnohé deti na ľad, počas jari a leta okrem letnej prípravy  krasokorčuliarov organizujeme aj kurzy inline korčuľovania.

Nová sezóna nám začína už v máji 2018. Deti budú po krátkej pauze pokračovať atletickými tréningami na dráhe, ale aj  gymnastikou a baletom. V máji nás čaká regeneračné sústredenie na Kubínskej Holi a už od júna sa opäť  postavíme na korčule v novej  MM aréne v Krásne nad Kysucou.        V júni sme pre deti pripravili aj trojdňové sústredenie s ruským trénerom Vladimírom Dvojnikovom v Trenčíne. Zdalo by sa, že krasokorčuľovanie je zimný šport a preto v lete deti oddychujú. Opak je však pravdou. Počas letných prázdnin absolvujú deti  minimálne 2 týždňové sústredenia, kde budú  na trojfázových tréningoch  na ľade naberať do nôh  stovky kilometrov …. Ale aby to nevyzeralo príliš namáhavo, deti, ktoré tento šport milujú sa na tréningy a sústredenia veľmi tešia. Okrem náročných tréningoch si totiž vždy nájdu čas a energiu aj na oddych a zábavu. Vytvárajú si nové kamarátstva, spoznávajú nové hry.

Tešíme sa, že nás mesto Žilina aj  v tomto roku podporili  športovou dotáciou, vďaka ktorej budeme môcť zabezpečiť pre deti lepšie tréningové podmienky. Veríme, že sa to prejaví zlepšením výsledkov. Do novej sezóny nášmu klubu  prajem veľa úspechov, žiadne úrazy a hlavne   športové nadšenie.

M.Drdáková

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.