Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

okt

19

Žilinská 1000-ka 2017


Piaty ročník jedinečného podujatia na území Slovenskej republiky  sa konal v tradičnom jesennom čase. Počasie tak dôležité pre jeho organizáciu bolo priaznivé nielen v deň preteku, ale aj niekoľko predchádzajúcich dní čo umožnilo organizátorom kvalitne pripraviť trať. Organizačne najväčším problémom sa javil úsek druhej tretiny zjazdu na trati cyklistov, ktorý bol v dĺžke cca 400 metrov zarastený vysokou trávou. Niektorých paraglidistov určite najviac potrápil Západný štart na Straníku. No a vôbec prvý krát v histórií sa víťazom jednej kategórie – konkrétne bežeckej – stal pretekár ktorý nemal tím a pretekal samostatne. 

Na štarte sa proti sebe postavilo päť tímov a jeden už spomenutý samostatný bežec.

Víťazným tímom sa stali Nebeskí jazdci v zložení Roštek – bike, Gazdarica – paragliding a Zelienka – beh s časom 01:13:10 hod. Najrýchlejším cyklistom bol na podmáčanej trati Peter Krajči s časom 00:33:22 hod. Víťazom kategórie paraglidistov sa stal Juraj Ježo ktorý svoju disciplínu absolvoval kompletne aj s behom a štartom za 00:08:07 hod a v bežeckej časti dominoval Tibor Šumpík vo výbornom čase 00:27:57 hod. Iba pre zaujímavosť, smoliarom preteku sa stal tím s názvom Mladé víno, pričom jeho pretekári mali spolu nádherných154 rokov. Držíme im palce aj v nasledujúcich ročníkoch.

 

Celkové výsledky a viac informácií o Žilinskej 1000-ke nájdete na www.x-air.sk .

 

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.