Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

apr

04

Orange Minihokej Tour korisťou malých Vlkov. Húževka junior odkazuje otcovi: Ja už zlato mám!


Podujatie Orange Minihokej Tour napísalo počas víkendu už svoju deviatu edíciu. Šiestich regionálnych kôl sa zúčastnilo až 34 družstiev a 680 malých hokejistov i hokejistiek štvrtých tried základných škôl. Finálový turnaj v košickej Crow aréne tak možno s čistým svedomím nazvať ako majstrovstvá Slovenska v tejto vekovej kategórii.

„Určite je to tak,“ rozhovoril sa pre hokej.sk riaditeľ podujatia a sekretár mládežníckych súťaží SZĽH Peter Kúdelka.„Regionálne kolá prebehli už vo februári a vyselektovali šesť najlepších družstiev. Úmyselne nehovorím mužstiev, pretože na ľade sme mohli vidieť aj viacero dievčat.“

Tak ako Nelu Lopušanovú z víťazného tímu Žiliny. „Nečakala som, že vyhráme. So Slovanom i Trenčínom to boli ťažké boje, ale zvládli sme to. Chlapci ma berú do partie a ja mám hokej rada. Som veľmi rada, že sme vyhrali a hokej chcem hrať aj ďalej.“

Medzi partiou rozveselených „vĺčat“ vyčnieval výškou Samko Húževka. Urastený po tatovi, ktorý momentálne súperí proti Nitre v semifinále Tipsport ligy. „Otec to samozrejme vyhrá. Ja už zlatú medailu mám a teraz to musí zvládnuť aj on,“ pousmial sa Húževka junior, ktorý zdelil talent po otcovi. „Priviedol ma na ľad a od úvodu mi to celkom išlo. Hokej ma baví.“

„Zdedil gény po otcovi. Vysoký je po otcovi a aj s tým púčikom vie robiť veľké veci,“ okomentoval talent mladého Samka Húževku tréner víťazného tímu Žiliny Peter Majtan. Na margo žilinského účinkovania na finálovom turnaji pridal: „Teší ma, že sme vyhrali. Je to vynikajúca reklama pre celý náš klub a satisfakcia za odvedenú prácu. Hlavná gratulácia patrí chlapcom, ktorí do toho dali všetko. A nielen chalanom, pochváliť musím aj Nelku, ktorá je navyše o rok mladšia. Sme naozaj radi, že sme sa dokázali presadiť v takejto konkurencii.“

„Tieto detí to hrajú srdcom a sála z nich láska k športu. Je veľmi milé sledovať ich nadšenie a radosť z gólov. Z celého Slovenska ich navyše prišli povzbudiť rodičia a tí vytvárajú neraz lepšiu atmosféru ako extraligové fankluby,“ ocenil náladu, ktorá panovala na tribúnach Crow arény počas nedeľňajších bojov malých športovcov Peter Kúdelka.

zdroj: hokej.sk

Milú situáciu prinieslo záverečné oceňovanie najlepších. O odovzdávanie medailí sa postaral majster sveta Igor Liba, pričom striebro z jeho rúk putovalo aj na krk syna Karola Rusznyáka z bratislavského Slovana. Pamätníkom určite netreba pripomínať pamätný incident z finálovej série medzi Košicami a Slovanom z roku 1998. To všetko je už ale minulosť a legendárny útočník má teraz radosť zo záujmu detí o hokej.

„Je jedno či sú z Košíc, alebo z Bratislavy, je jedno či víťazia, alebo prehrávajú. Hlavne nech hrajú hokej s radosťou. V rámci kvalifikačného turnaja nastúpili aj naše deti z Čane, kde máme už päť rokov akadémiu. Je to krásna práca a aj v sobotu sme usporiadali turnaj prváčikov. Dresmi ešte zametali ľad, ale tá radosť bola úžasná. Všetkým týmto deťom teda želám, aby ich neopúšťal chuť a láska k hokeju,“ skonštatoval Igor Liba.

Víťazi v poradí deviateho ročníka Orange Minihokej Tour sa okrem trofeje môžu už teraz tešiť na týždňový pobyt v hokejovom kempe hviezdneho útočníka Los Angeles Kings Mariána Gáboríka.

Účastníci finále Orange Minihokej Tour 2017:

Skupina A: HC Košice (víťaz skupiny v Trebišove), MsHKM Žilina (víťaz skupiny v Púchove) a HK Dukla Trenčín (víťaz skupiny v Trenčíne)

Skupina B: HT MHk 32 Liptovský Mikuláš (víťaz skupiny v Bardejove)), HK Brezno (víťaz skupiny v Brezne), HC Slovan Bratislava (víťaz skupiny v Bratislave)

Konečná tabuľka:

1. Žilina
2. Slovan
3. Trenčín
4. Brezno
5. Košice
6. Liptovský Mikuláš

viac: https://hokej.sk/clanok/148644-orange-minihokej-tour-koristou-malych-vlkov-huzevka-junior-odkazuje-otcovi-ja-uz-zlato-mam

 

 

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.