Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

máj

18

Mladí karatisti zo Žiliny získali na majstrovstvách SR až 5 titulov


Historický úspech zaznamenali v sobotu 15. mája 2017 športovci z karate klubu AC UNIZA Žilina, ktorým sa na Majstrovstvách SR detí do 12 rokov podarilo získať až 5 majstrovských titulov. Už minulý rok v Poprade dokázali mladí žilinskí karatisti získať 9 medailí, vtedajších 5 finálových účastí však nepretavili do najcennejšieho kovu. 

Tento rok sa situácia obrátila a pri rovnakom počte finálových účastí sa podarilo karatistom dominovať nad súpermi vo všetkých piatich prípadoch. Obzvlášť úspešný bol Alexander Bello, ktorý postupne vybojoval tri zlaté medaile – v kategóriach agility, kumite jednotlivcov aj kumite družstiev. Ďalšie dve zlaté pridal Mário Pavlovič, taktiež v kategóriach kumite jednotlivcov a kumite družstiev. 

K majstrovským titulom pridali dva cenné bronzy Alexander Brodáni a Matej Vrabec. Úspechy jednotlivcov doplnil žilinský karate klub aj triumfami v súťažiach tímov, kde družstvo 6-7 ročných chlapcov s prehľadom triumfovalo v desaťčlennej konkurencii. Družstvo 8-9 ročných rovnako vystúpilo na najvyšší stupienok, ich kategória bola s počtom 17 družstiev ešte nabitejšia. 

Na turnaji sa predstavilo spolu 516 pretekárov z 56 klubov, celkom zaznamenali 1009 štartov. 

Výsledkový servis: 

1. Miesto – Majstri SR
Bello Alexander Agility chlapci 7 roční
Bello Alexander Kumite chlapci 6-7 rokov do 26kg
Pavlovič Mário Kumite chlapci 6-7 rokov do 22kg

Team AC UNIZA Zilina (Bello, Pavlovič, Kubáň, Bodnár) Kumite chlapci 6-7 r.
Team AC UNIZA Zilina (Pechota, Broďani, Tabaček, Kurčina/DK) Kumite chlapci 8-9 r.

3. miesto
Broďani Alexander Kumite mladší žiaci 8-9 rokov do 34kg pokročilí
Vrabec Matej Kumite starší žiaci 10-11 rokov do 30kg začiatočníci

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.