Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

jan

19

Žilinská plavecká štafeta preplávala najviac na Slovensku


Mesto Žilina sa môže pýšiť z úspechu na podujatí Plavecká štafeta miest 2015, ktorá sa konala od septembra do decembra minulého roka. Spomedzi dvanástich zúčastnených miest zvíťazila Žilina s obrovským náskokom v počte preplávaných metrov. Celková dĺžka, ktorú žilinskí plavci preplávali, bola 1 164 000 metrov. Druhé miesto obsadili plavci v Novákoch, ktorí preplávali 170 000 metrov.

Mesto Žilina v spolupráci s Mestskou krytou plavárňou Žilina a za podpory Kia Motors Slovakia prostredníctvom jej Nadačného fondu Kia Motors Slovakia v Nadácii Pontis usporiadali 17. septembra 2015 7. ročník podujatia s názvom Žilinská plavecká štafeta. Do štafety sa mohli zapojiť žiaci základných a stredných škôl, športové kluby, seniori i široká verejnosť.

Podujatia v Žiline sa zúčastnilo 1 058 plavcov, viac ich prišlo len v meste Košice a Stropkov. Najdlhšiu vzdialenosť 24 500 metrov preplávala pani Mária Ondrušková. Pretekov sa zúčastnila aj Žilinská mládež s celkovým počtom 540 zúčastnených. Rekord z roku 2012, a to 1 315 000 metrov, sa síce prekonať nepodarilo, no napriek tomu bola účasť úctyhodná.

Výsledkový sumár:

vysledky

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.