Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

jún

13

Tennis Arena Kids Tour 2016 bude aj v Žiline


Prípravy na Tennis Arena Kids Tour 2016 vrcholia! Séria tenisových turnajov detí do 12 rokov sa po prvýkrát v histórii uskutoční aj na Slovensku, pričom tretí turnaj z celkovo piatich sa odohrá od 12. do 16. júla v Žiline. Talentovaní žiaci a žiačky budú mať šancu získať nielen finančné prémie, ale súťažia aj o týždenný zájazd do slávnej akadémie Chris Evertovej na Floride.

Na Slovensku sa najprv od júna do septembra postupne odohrajú štyri kvalifikačné turnaje mladších žiakov a žiačok, tretí z nich bude žilinský. DERMAPOINT CUP 2016, ktorý sa koná v júli v TK Žilina, sa stal súčasťou česko-slovenskej série Tennis Arena Kids Tour. Tá vyvrcholí podujatím Masters v Banskej Bystrici v Baseline Sport Arene v termíne od 24. do 26. septembra. Semifinalisti Masters získajú odmenu po 110 eur, finalisti 190 a najlepší chlapec a dievča po 370 eur.

„Týmto projektom chceme podporiť úsilie detí a zvýšiť ich motiváciu do ťažkej driny, s ktorou je spojený výkonnostný tenis a možno nájsť aj novú Cibulkovú, Hantuchovú, Mečířa či Hrbatého,“ hovorí manažér Kids Tour Martin Holiš z magazínu Tennis Arena. „Zlatým klincom série bude jesenný detský Hopman Cup v Prahe, kde si zmerajú sily dvojčlenné tímy z Česka a Slovenska. Víťazi pocestujú na Floridu,“ dodáva manažér túry, ktorej ambasádorkou je popredná slovenská tenistka Dominika Cibulková.

Túra by sa nemohla uskutočniť aj bez pomoci partnerov zo Slovenska, vrátane spoločností Embraco Slovakia, Resco a mesta Žilina, ktoré pomáha pri propagácii podujatia v mieste dejiska. „Najlepšou motiváciou pre aktívnu športovú činnosť sú športové osobnosti. V Žiline nám vyrástol cyklista Peter Sagan, ktorý ovplyvnil mnohých mladých športovcov. Som presvedčený, že aj podujatie, ako je Tennis Arena Kids Tour, môže tenisovo nadané deti motivovať  k lepším výkonom a k dosiahnutiu úspechu,“ uviedol primátor mesta Žilina Igor Choma.

Termíny a miesta konania jednotlivých turnajov na Slovensku a Česku nájdete na http://www.tennis-arena.cz/tennis-arena-kids-tour/rocnik-2016/.

Leonard Popovič, manažér túry pre SR

Plakat_Kids_2016

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.