Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

máj

27

STREETBALL PROTI RAKOVINE 2016


Populárna streetballová séria STREETBALL PROTI RAKOVINE, ktorá predstavuje spojenie myšlienok podpory boja proti rakovine a rozvoja streetballu (3×3 basketbalu) začne v sobotu 11.06.2016 písať už svoju siedmu kapitolu.

Žilinská mestská basketbalová liga v spolupráci so Slovenskou basketbalovou asociáciou a s podporou partnerov projektu pripravili sériu turnajov – STREETBALL PROTI RAKOVINE 2016 (www.sbpr.sk), ktorá  tento rok zavíta do troch miest Žilinského kraja:

  • 06.2016 v Žiline – STREETBALL PROTI RAKOVINE,
  • 06.2016 v Kysuckom Novom Meste – ČUHÁRSKY STREETBALL 2016,
  • 08.2016 v Martine – SUNY CUP 2016,

a vyvrcholí finálovým turnajom KIA FINAL FOUR 2016, ktorý sa uskutoční 13.08.2016 opäť v Žiline.

Súťažiť sa bude v 6 kategóriách – muži, ženy, mix, chlapci do 18 rokov, dievčatá do 18 rokov, do 14 rokov, ku ktorým na úvodnom turnaji série pribudne aj kategória VIP určená pre tímy partnerov projektu a tímy zložené z neregistrovaných hráčov.

Turnaje budú prepojené bodovacou súťažou družstiev (KINEX Championship), v ktorej budú zúčastnené družstvá získavať body za umiestnenie a účasť na jednotlivých turnajoch, pričom na finálový turnaj sa kvalifikujú:

  • najlepšie 4 tímy v kategóriách mix, ženy, chlapci do 18 rokov, dievčatá do 18 rokov, do 14 rokov (za podmienky, že na každom turnaji série bude v jednotlivých kategóriách súťažiť aspoň 5 tímov),
  • najlepších 6 tímov v kategórii muži.

Oproti predchádzajúcim sezónam sa zmení súťaž jednotlivcov – Lord of the Street, ktorej víťazom sa stane najlepší hráč finálového zápasu finálového turnaja v príslušnej kategórii (muž, žena, chlapec do 18 rokov, dievča do 18 rokov, do 14 rokov).

Súčasťou finálového turnaja bude aj súťaž o Kráľa strelcov (Free Throw´s King), do ktorej sa kvalifikujú víťazi súťaže v streľbe trestných hodov (netradicnetorty.sk FreeThrowsContest) na jednotlivých turnajoch, a súťaž o najlepšieho strelca spoza trojbodového oblúka (King of Long Distance), do ktorej sa kvalifikujú víťazi súťaže v streľbe trojok (INTERSPORT 3PT shootout) na jednotlivých turnajoch.

Súčasťou každého turnaja bude informačný stánok Ligy proti rakovine (LPR), kde budú účastníkom turnaja (hráčom aj divákom) prístupné informačné materiály obsahujúce problematiku prevencie proti rakovine a súvisiacich tém a bude možné na uvedené témy diskutovať so zástupcami LPR. V rámci prvého turnaja série (STREETBALL PROTI RAKOVINE v Žiline) bude prebiehať tombola, ktorej výťažok bude venovaný žilinskej pobočke LPR, rovnako ako výťažok zo štartovného v sprievodných súťažiach (FreeThrowContest – súťaž v streľbe trestných hodov, 3PT shootout – súťaž v streľbe trojbodových košov) na všetkých turnajoch.

Pre účely bodovacej súťaže družstiev sa za jedno družstvo bude považovať družstvo, za ktoré jednotlivé turnaje odohrali max 6 hráči (v prípade štartu siedmeho a ďalších hráčov budú body za umiestnenie na turnaji a počet družstiev v kategórii  pripočítané na konto nového družstva), pričom na finálovom turnaji môže za družstvo hrať len hráč, ktorý odohral za družstvo aspoň jeden turnaj.

V rámci prvého turnaja série (STREETBALL PROTI RAKOVINE v Žiline 11.06.2016 na Námestí Andreja Hlinku) bude prebiehať tombola, ktorej výťažok bude venovaný žilinskej pobočke LPR, rovnako ako výťažok zo štartovného v sprievodných súťažiach (netradicnetorty.sk Free Throw Contest – súťaž v streľbe trestných hodov, INTERSPORT 3PT shootout – súťaž v streľbe trojbodových košov) na všetkých turnajoch.

foto z SPR2015: https://www.facebook.com/Streetball-proti-rakovine-320865744680108/photos_stream?tab=photos_albums

http://www.zmbl.sk/fotogaleria

 

video SPR2015: https://www.youtube.com/watch?v=iExGDZrIxhU

https://www.youtube.com/watch?v=-Vhx5s-HWJE

https://www.youtube.com/watch?v=kKr0y88_1Cg

plagat_SPR_2016_zilina.cdr

 

fb - plagat - seria

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.