Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

okt

03

Na prestížnom turnaji detí Tennis Arena Kids Tour boli aj Žilinčania


Historický prvý slovenský finálový turnaj Masters do 12 rokov, ktorý bol súčasťou Tennis Arena Kids Tour 2016, sa konal koncom septembra v banskobystrickej Baseline Sport Arene. Zúčastnili sa ho aj mladší žiaci, ktorí sú členmi Tenisového klubu Žilina. Súťažili o zaujímavé vecné i finančné ceny a aj možnosť vybojovať si tréningy na ďalekej Floride.

Na Slovensku sa od júna do septembra 2016 odohrali po štyri spoločné kvalifikačné turnaje mladších žiakov a žiačok (v júli aj na dvorcoch TK Žilina), ktoré vyvrcholili práve podujatím Masters. V Banskej Bystrici bojovali aj členovia žilinského klubu vrátane Zuzany Vancelovej, Martina Muchu a Alexandry Barčíkovej.

Najúspešnejšou bola práve posledná menovaná, ktorá sa dostala do štvrťfinále dvojhry, v ktorej podľahla neskoršej víťazke Oľge Molčanovovej 2:6, 0:6. Barčíková, ktorú vedú tenisoví tréneri Anton Blaško a Branislav Kališ, bola ešte v auguste dokonca priebežnou líderkou túry, nakoniec v kvalifikačnej fáze skončila štvrtá. V predbežnom celoslovenskom rebríčku mladších žiačok je momentálne na skvelom deviatom mieste.

Vzorom Barčíkovej je Ruska Maria Šarapovová, ktorá momentálne nehrá pre dopingovú kauzu. „Mne sa na nej vždy páčilo, že bojuje. Aj po jej kauze pre mňa zostane najlepšou tenistkou.“

Celkovými víťazmi Tennis Arena Kids Tour 2016 sa v Banskej Bystrici stali Zvolenčan Norbert Marošík a Oľga Molčanovová. Obaja spolu pocestujú na detský Hopman Cup na pražskú Štvanicu, kde si zmerajú sily dvojčlenné tímy z Česka a Slovenska. Súboje sa konajú 19. novembra. Víťazi získajú tréningový pobyt v slávnej americkej tenisovej akadémii Evert Tennis Academy na Floride.

Spomínaný júlový turnaj v Žiline a celú tenisovú túru mediálne podporilo aj mesto Žilina.

IMG_9088 IMG_9122

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.