Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

sep

18

Účastníci Žilinskej plaveckej štafety preplávali vyše tisíc kilometrov


Účastníci Žilinskej plaveckej štafety preplávali vyše tisíc kilometrovMesto Žilina v spolupráci s Mestskou krytou plavárňou Žilina a za podpory Kia Motors Slovakia prostredníctvom jej Nadačného fondu Kia Motors Slovakia v Nadácii Pontis, usporiadali vo štvrtok 17. septembra 7. ročník podujatia s názvom Žilinská plavecká štafeta. Do štafety sa mohli zapojiť žiaci základných a stredných škôl, športové kluby, seniori i široká verejnosť.

Na mestskej krytej plavárni sa plávalo počas štvrtku od 6.00 hod. rána až do 20.00 hod. večera. Podujatia sa zúčastnilo 1 058 plavcov, ktorí spoločne preplávali 1 164 kilometrov. Najdlhšiu vzdialenosť 24 500 metrov preplávala pani Mária Ondrušková. Rekord z roku 2012, a to 1 315 kilometrov, sa síce prekonať nepodarilo, no napriek tomu bola účasť úctyhodná.

„Som rád, že na plaveckej štafete každým rokom stúpa počet účastníkov a tým sa zvyšuje aj množstvo preplávaných kilometrov. Pevne verím, že mnoho z nich si uvedomuje, že práve športom prispievame k zlepšeniu zdravšieho životného štýlu,“ dodal primátor Igor Choma.

Žilinská plavecká štafeta patrí k tradičným športovým podujatiam Žilinského kultúrneho leta, na ktorom organizátori pripravujú pre účastníkov rôzne benefity v oblasti plávania. Pre najmenších boli pripravené nafukovacie atrakcie a plavcom hrala počas štafety aj hudobná skupina Sherpa Band.

 

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.