Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

apr

13

Koniec sezóny v KRASO KLUBE ŽILINA


V nedeľu 12.4.2015 sme posledný  krát  v sezóne  2014/2015 vykorčuľovali   na žilinský ľad.  Súťa-žami, korčuľovaním,  hokejom s rodičmi  a s úsmevom na tvári sme  sa  rozlúčili s pretekárskou sezónou. V tejto sezóne sme sa zúčastnili na 14-tich zo 17-tich pretekov  v Slovenskom pohári a medzinárodných pretekov v Miskolci.  Náš klub so ziskom  1607 bodov obsadil 8.miesto a len 3 body nás delili od 7.miesta v Pohári oddielov z celkových 26 klubov na Slovensku. Reprezentovalo nás 24 pretekárov v 11-tich kategóriách. Naša najstaršia pretekárka Zuzka Lalinská získala v seniorskej kategórii dve  zlaté medaile. Celú sezónu nás výborne reprezentovala aj Katka Smutná, ktorá v silnej konkurencii  staršých žiačkok vybojovala dve bronzové medaile. Ďalšiu bronzovú medailu nám priniesol nový klubový prírastok Romanko Všetička. Svojou snahou a tvrdým tréningom sa vyrovnal konkurencii, hoci aktívne korčuľuje  iba prvú sezónu. Počas posledných sezón nám v klube narástol počet chlapcov a tak v kategórii staršie nádeje máme až troch pretekárov – Romanka Všetičku, Samka Benka a Maťka Čuríka a v kategórii mladšie nádeje Paťka Čuríka. V kategórii mladšie žiačky nás reprezentovali Laura Burgerová a Vanesa Chovancová. V kategórii nádeje 10 sme mali len jednu pretekárku Emku Hruboškovú a v nádejach 9 až tri pretekárky – Grétku Gajdošovú, Elis Rybárikovú a Viktóriu Chladnúchovú. Umiestňovali sa   okolo šiesteho miesta. Elis Rybáriková dosiahla 5.miesto na  MS SR. V ďalších  nádejách nás reprezentovali Natálka Adamíková, Tamarka Mozolová /obe nádeje 8/, Tamarka Betková, Natálka Kapustová, Veronika Berzáková, Betka Horváthová a Nelly Tvrdá /nádeje 7/. Tamarka Betková podávala najlepšie výkony v tejto kategórii a na VC Ružomberka jej len o kúsok ušla bronzová medaila a získala pekné 4.miesto. Radosť nám počas celej sezóny robili aj naše najmladšie pretekárky hviezdičky.  Matea Kandera obsadzovala na každých pretekoch druhú priečku a jeden krát súťaž dokonca vyhrala. V tejto kategórii máme ešte ďalšie dve krasokorčuliarky – Elišku Lamošovú a Lujzu Kraľovanskú. Výborné výsledky dosahovali aj dievčatá v kategórii interpretačné korčuľovanie /hobby korčuľovanie/. Veronika Horváthová obsadila na všetkých domácich pretekoch prvé miesto a v medzinárodnej súťaži v Miskolci sa umiestnila na 2.priečke a Peťka Kozačková na domácom ľade získala bronzovú medailu. Po dobrých výkonoch na pretekoch sa deťom i trénerom objavoval úsmev na tvári, a po nevydarenom preteku si neraz  aj  poplakali. Radosť i smútok – aj to patrí ku krasokorčuľovaniu, ale všetci v klube sa zhodneme – STOJÍ TO ZA TO………

 

Čo plánujeme v lete?

Deti z Kraso klubu Žilina začnú letnú príprave na altetickej dráhe i v telocvični a taktiež intenzívne tréningy na ľade na letných sústredeniach.

Počas mesiacov máj až september otvárame ako každý rok aj inline školu korčuľovania pre deti, mládež i dospelých a najnovšie k našim aktivitám pribudne pohybový krúžok pre 5-8 ročné deti zameraný na všestrannú pohybovú zdatnosť. V prípade záujmu nájdete viac info na stránke www.krasoklubzilina.sk

 

A záver?

Všetci v klube, pretekári, tréneri i rodičia, končíme sezónu s radosťou a očakávaním, čo nám prinesie tá nová. Tak nám držte palce!

M.D.krasoklub

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.