Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

okt

25

World Girl´s Ice Hockey Weekend 2013


Pri príležitosti Medzinárodného víkendu ženského hokeja (World Girl´s Ice Hockey Weekend 2013), vyhláseného Medzinárodnou hokejovou federáciou IIHF a v rámci projektu SZĽH „Korčuľuje celé Slovensko“, sa v Žiline uskutočnil hokejový víkend, ako sa patrí. Do akcie sa na Slovensku zapojili okrem Žiliny, aj Košice a Bratislava. Hokejový klub MsHK Žilina, a.s. privítal na ľade zimného štadióna pod Dubňom desiatky, ba až stovky rozžiarených detských tváričiek.

Veľký obdiv a uznanie patrí predovšetkým organizátorom podujatia, rodičom a dobrovoľníkom, ktorí pripravili pre detičky skvelé prostredie a zaujímavý program. Pred obedom sa na zimnom štadióne odohrali tri exhibičné stretnutia detí, dievčat, sponzorov, rodičov a priateľov žilinského hokeja. V hlavnom programe priniesla podvečer ľadová plocha ukážky hokejových zručností žilinských „vlkov“, rôzne zábavné súťaže, ale aj krasokorčuliarske parády zásluhou žilinských klubov.

Okrem hráčov seniorského „A“ tímu, nechýbala na žilinskom zimáku ani jedna z najlepších slovenských hokejistiek Jana Kapustová. „Je to krásny a skutočne vydarený deň pre všetkých ľudí, ktorí majú radi hokej a ľad všeobecne. Hokejový deň v Žiline sa organizátorom naozaj podaril a verím, že podobný pocit mali všetci zúčastnení,“ povedala slovenská reprezentantka a Žilinčanka Jana Kapustová.

Na záver môžeme dodať, že v Žiline sa opäť raz podarilo uskutočniť skvelú akciu, ktorá dosiahla medzinárodný charakter a na stránkach IIHF, bol žilinský „Hokejový deň“ dokonca označený, ako jeden z najmasovejších na celom svete.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.