Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

dec

02

Vianočný beh 12. ročník


Teší nás obrovský záujem o naše športové podujatie bežcov a otužilcov-plavcov.  S tým sú však spojené organizačné náležitosti, preto si pozorne prečítajte nižšie uvedené pokyny.

PREZENTÁCIA:
Bude prebiehať v reštaurácií Beach clubu pri štarte súťaže pri vstupe na Vodné dielo Žilina.

Maratón              od 7.45h do 8.15h.                                         štart  8.30h.

Polmaratón        od 8.30h. do 10.15h.                                      štart 10.30h.

8km                       od 8.30h. do 10.15h.                                      štart 10.30h.

1 km                      od 8.30h. do 10.15h.                                      štart 10.30h.

Plavci                    od 8.30h. do 11.45h.                                      štart 12.30h.

Nenechávajte si prezentáciu na poslednú chvíľu!! Prihlásených je viac 600 bežcov, kapacita priestorov prezentácie je obmedzená a tak počítajte s čakaním. Prosíme o vzájomnú toleranciu a trpezlivosť. Na prezentácií už nie je možné zmeniť Vašu trať ani možnosť prihlásiť nového účastníka!!  Vaše štartovacie číslo si prosím umiestnite viditeľne na vrchnú časť Vášho bežeckého oblečenia. Čísla prosíme hneď po dobehnutí vrátiť v cieli alebo na prezentácií.

 

PARKOVANIE
Príjazd k Vodnému dielu sme vysvetlili v informáciách k Vianočnému behu na www.sport.zilina.sk  Prosíme, aby ste parkovali svoje vozidlo na parkovisku tesne vedľa seba a tým umožnili zmestiť sa väčšiemu počtu áut. Hneď za podnikom Vodohospodárskej výstavby je ďalšie nové skolaudované parkovisko. Na prístupe je síce panel, ale osobným autám je umožnené parkovať aj tam. Riaďte sa pokynmi organizátorov a mestskej polície. Pokiaľ cestujete vlakom, tak autobus číslo 26 odchádza od železničnej stanice 8.16h. a vystúpite na zastávke Pri Celulózke.

 

OBČERSTVENIE
Pre maratóncov a polmaratóncov bude k dispozícií „občerstvačka“ stanica, kde bude k dispozícií čaj respektíve pivo. Pre ostatné behy pitný režim nezabezpečujeme! Čaj, č i niečo tuhšie si môžete kúpiť priamo v reštaurácií Beach club, kde sa bude pre účastníkov vydávať od 10.50hod. aj kapustnica. V čase stravovania bude v reštaurácií plno, pokiaľ si budete chcieť posedieť dlhšie a v teple doporučujeme Vám reštauráciu Riviéra, ktorá je od štartu 100 metrov a k dispozícií Vám bude od 11.00 hodiny.

 

TRAŤ
Beží sa po hrádzi Vodného diela mimo cestnej  komunikácie. Oproti minulému roka je „kozmetickou“ zmenou, že sa bude bežať úsek cca 300 metrov po novo vybudovanom širokom chodníku pri Vodohospodárskej výstavbe a nie po ceste. Bežia sa okruhy, trať je rovinatá s jedným krátkym stúpaním a klesaním v dĺžke cca 100 metrov. Jedna strana hrádze je momentálne suchá, na druhej strane je miestami ľad!! Na sobotu hlásia polooblačno a príjemných 3 C. Maratónska trať je čerstvo certifikovaná. Len bežci na 1kilometer budú bežať 500 metrov v protismere trate. Môžu sa stretnúť s maratóncom alebo pomalším „osmičkárom“. Preto nezabudnite na pravidlo, že sa beží po pravej strane!!

 

VÝSLEDKY
Časy nemeriame elektronicky, ale ručne preto kompletná výsledková listina nebude k dispozícií hneď v priestore cieľa, ale nájdete ju najneskôr v pondelok na www.sport.zilina.sk . Samozrejme výsledky najlepších troch mužov a žien budú k dispozícií v cieli, aby sme mohli dekorovať najlepších v každej kategórií (muži aj ženy). Pred vyhlasovaním výsledkov( predpokladáme okolo 12.15h). bude žrebovanie tomboly (keďže spoluorganizátorom je Cyklistický spolok Žilina, v tombole bude  aj dres Sagana – to by bol darček pod stromček!!) Tombolové lístky budú k dispozícií pri prezentácií. Takže ak nevyhráte na trati, môžete aspoň v tombole.

 

PLAVCI
Už tradíciou podujatia sú plavci otužilci. Príďte sa pozrieť aj na  ich súťaž, ktorá bude štartovať približne o 12.30 hod. taktiež v blízkosti štartu behov. Niektorí otužilci dokonca najskôr odbehnú svoj beh a následne si ešte zaplávajú!!

Prajem Vám


Štartovné 0,- € !!!
Na mieste prezentácie už nie je možné prihlásiť sa!!

Mesto Žilina Vás pozýva na 12. ročník Vianočného behu, ktorý sa uskutoční v sobotu 21.decembra 2013 na Vodnom diele Žilina. Registrácia bude uzavretá po naplnený stavu 500 prihlásených účastníkov !!

vianocny_beh_2013_v2propozicie_vianocny_beh_2013Výkonnostní ale aj rekreační bežci si môžu vyskúšať trať, ktorá im najviac vyhovuje a to od 1 km až po maratón. Sprievodnou akciou podujatia bude zimné plávanie  Klubu otužilcov a priateľov zimného plávania Tučniaky prípadne aj nečlenov – otužilcov.

 

Pre každého vopred prihláseného účastníka je pripravená vianočná kapustnica.

Prihlásenie sa na preteky:
Prihlasovací formulár
Ako sa dostať ku štartu?

Autom: 

zo Smeru Martin, odbočiť pri príjazde do Žiliny(bývalý monument kosák,kladivo) vpravo na smer Rosinky,Rosina a na prvej križovatke po cca 200 metroch odbočiť vpravo a následne po 100 metroch opäť vpravo

ostatné smery,  smer Martin, odbočiť na Celulózku alebo Rosinky, Rosina vľavo pod mostom následne po cca 400 metroch opäť vľavo.

Autobusom MHD:

Autobus so železničnej stanici číslo 24, vystúpiť zastávka Pri Celulózke (odtiaľ cca 300 metrov do priestoru štartu)
Odchod zastávka Železničná stanica
Cesta trvá cca 9 minút

Plán trasy:

vianocny_beh_trasy

Mapa:

Zvětšit mapu

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.