Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

okt

25

4.ROČNÍK ŽILINSKÉ VEŽE BEH DO NEBA


OTVORENÉ MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA V BEHU DO SCHODOV
TÍMOV A JEDNOTLIVCOV

Je to za nami!!!!! Žilina hostila 19.10. slovenskú elitu v behu do schodov.
5te majstrovstvá Slovenska v behu do schodov tímov a jednotlivcov sme úspešne zvládli v novom účastníckom rekorde. 161 odvážlivcov sa odhodlane postavilo na štart a zvládlo v parádnych výkonoch 23 poschodí. Každému zúčastnenému patrí právom obdiv a pochvala. Nie je to veru jednoduché bežať takmer kolmo hore a zdolávať jeden schod po druhom celkom 365.
Budova Eurohomestar každého preverila. Všetci si museli siahnuť na dno svojich síl. Bežali s nami aj masky, ktoré to mali o niečo ťažšie. V kategórií Karneval však nerozhoduje čas, ale kreativita masky, bežali s nami: Dôstojný pán, Plavec, niekoľko Freeriderov, Boxér, Hokejista a mnohí ďalší, najzaujímavejšieho vždy odmeňujeme špeciálnou cenou.
Moje nervy, pretekárov bolo fakt veľa dlho sme čakali kto bude najlepší, ale predsa len sa rozhodlo. Padli aj nejaké tie rýchlostné riekordy, niekto to vydržal len do 5 poschodia a spomalil, ale boli aj takí čo plynule dokončili bez zastavenia až na summit.
Majstrom Slovenska v kategórii mužov sa stal LUBO CALPAŠ časom 1:35,56s o dve sekundy za ním finišoval ŠTEFAN ŠTEFINA tiež z Dubnice, bronzová medajla sa ušla JÁNOVI BEŇOVI. Najrýchlejšia žena stanovila nový rekord podujatia v čase 2:03,11. Lenka Švábiková nedala nikomu žiadnu šancu, žiaľ medajlu dostať nemohla kvôli českej štátnej príslušnosti. Pred časom klobúk dole. Najrýchlejšie Slovenky nasledovali v poradí HOTEROVÁ JANA, a potom Katky SCHWARZ a LABAŠOVÁ. V kategóriách juniorov sa presadil ako najrýchleší slovák časom 1:50,76 SAMO RYBÁR, v tesnom závese nasleduje LUDROVSKÝ MATEJ a SCHNEIDGEN PATRIK. Za zmienku určite stojí aj víťazka juniorskej kategórie DOLNÍKOVÁ VERONIKA, ktorá v celkovom hodnotení medzi obsadila 2. miesto. Páni s ročníkom narodenia 1960 a starší zvládli túto trasu za neuveriteľných 2:09,41s čo je skutočne neuveriteľné. Tento čas a zlatá medajla patrí právom ERVINOVI PÁLENÍKOVI, nasleduje JARO URBANEC a pán s r.n. 1950 STANO SVITÁK si za čas 2:40,01 skutočne zaslúži bronzovú medajlu.
Ďaľší neuveriteľný ročník je takto za nami a všetci sa môžeme tešiť na ďalší. Tradične si už zapíšeme do kalendára tretiu októbrovú sobotu a spoločne vybehneme na budovu EUROHOMESTAR aj v roku 2014.Uvidíme kto sa zlepší a či sa niekomu podarí prekonať vysnívaný limit 1:30 min. Neváhajme a spravme niečo pre svoje zdravie stačí tak málo. Trochu viac sa hýbať, behať, kráčať, bicyklovať. Určite sa zlepšíme.
O rok sa na Teba zase tešíme.
Tím Behu do neba.

Výsledky: Zi_Team, Zilina2013

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.