Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

sep

23

Už o týždeň to vypukne: RAFTY 2012 budú stáť za to!


Na budúcu sobotu si určite nič neplánujte! Na Váhu sa totiž uskutoční najmasovejšia a najobľúbenejšia športová akcia roka, RAFTY 2012, ktorú organizuje TJ Sokol Žilina. Heslo 8. ročníka je „Nech to stojí za to“ a organizátori veria, že to do bodky naplnia. Záujem pretekať je totiž dvakrát väčší ako pred rokom…

29. septembra sa na úseku rieky Váh, medzi Vrútkami a Strečnom uskutočnia netradičné raftové preteky. Podľa slov organizátorov je záujem pretekárov dvakrát väčší ako pred rokom, čo znamená, že sa môžeme na čo tešiť.

„Zatiaľ máme 88 raftov. Stále sa nám ale ozývajú ľudia, že by ešte chceli štartovať, ale už to nejde. Nemáme toľko raftov a ani kapacita miesta nie je nafukovacia,“ dadala Lucia Slučiková, spoluorganizátorka akcie.

Mega LIDERIN pre najbláznivejšiu posádku
Pretekárov čaká približne 8 km dlhá trať. Súťažiť sa bude v troch základných kategóriách, a to ženy, muži a mix (zmiešaná posádka).

Organizátori však aj tento rok vytvorili špeciálnu kategóriu, tzv. LIDERIN team, ktorý nadväzuje na 4. ročník súťaže “crazy team”. Pravidlo je iba jedno, a to, že posádka sa musí obliecť do čo najbláznivejších kostýmov. Výhra bude naozaj vzrušujúca – mega torta v tvare tablety LIDERIN.

Program
Od 09:00 do 10:00 bude prebiehať prezentácia pretekárov na ihrisku v Strečne, kde kapitáni tímov obdržia štartovacie číslo. Presne o 12:00 je naplánovaný štart pretekov a pol hodinu po dojazde posledného raftu bude slávnostné vyhlásenie výsledkov a ocenenie víťazov. Až do nočných hodín sa budete môcť zabaviť na záverečnej afterparty.

V areáli ihriska bude bufet, kde si môžete kúpiť jedlo a pivo. Organizátori však pozývajú na výborný guláš, na ktorom si všetci pretekári budú môcť pochutnať zadarmo.

Upozornenie
Tak ako každá súťaž, aj táto má svoje pravidlá. Každý účastník preteká na vlastné nebezpečenstvo a musí mať záchranné vesty, inak nebude pustený na vodu. Všetci členovia posádky musia byť plavci a mať vek minimálne 18 rokov. Lucia Slučiková dáva radu najmä tým, ktorí budú súťažiť prvý krát:

„Nováčikovia nech neťahajú so sebou veci, ktoré neznesú vodu,“ dodala s úsmevom.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.