Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

okt

10

Medzinárodný festival outdoorových filmov prvýkrát v Žiline


Outdoor Films a Mesto Žilina Vás pozývajú na jedinečný festival outdoorových filmov, ktorý sa uskutoční prvýkrát aj v Žiline, ako v jednom z troch miest na Slovensku. 10. ročník medzinárodného festivalu outdoorových filmov bude prebiehať vo Veľkej zasadačke Mestského úradu v Žiline od stredy 24. do soboty 27. októbra. Návštevníci uvidia 20 filmov z piatich kategórií a v dopoludňajších hodinách budú premietané filmy špeciálne vybrané pre žiakov základných škôl s tematikou prírody. Vstup je voľný na všetky filmy.

Tlačová konferencia za účasti riaditeľa festivalu

Srdečne pozývame všetkých záujemcov na tlačovú konferenciu, ktorá sa uskutoční na Radnici mesta Žilina v utorok 16. októbra o 11.00 hod. za účasti riaditeľa festivalu, Mgr. Jiřího Kráčalíka.

Filmy v Žiline

Všetky filmy sú zaradené do týchto 4 súťažných kategórií: dobrodružný a extrémny športový film, horolezecký a horský film, dobrodružné vodné športy, cestopisný film a zvlášť je kategória nesúťažný film. Medzi premietanými filmami v Žiline budú: Mount St. Elias, Red Bull Supernatural, 20 sekúnd rozkoše, Expedícia Grand Canyon, Jak jel Janek do světa – Sardinie, Moonflower, Návraty k divočine, Tri týždne v kaňone, Mercúň, Albánsko – Kráska so zlou povesťou, Neznáma Antarktída, Adrenalin Cup 2012, Red Bull Skydiving Team, Pygmejovia – Deti džungle, Red Bull X-Alps, Tak toto je Aljaška, Vysoké Tatry, – Divočina zabudnutá v čase, Južná Amerika, Sanctum.

 

Medzinárodný festival outdoorových filmov v Česku a na Slovensku

Medzinárodný festival outdoorových filmov je súťažnou putovnou prehliadkou outdoorových filmov a za desať rokov svojej existencie sa stal najväčším filmovým festivalom nielen v Českej republike, ale aj na svete. V roku 2011 putoval 26 českými a slovenskými mestami. Festival je zameraný na športy i život s outdoorovou tematikou, na filmy dobrodružné, extrémne, adrenalínové, ale tiež cestopisné. Festivalu sa zúčastňujú českí, slovenskí a zahraniční autori, filmové štúdiá, národné televízie aj súkromné televízne spoločnosti. To, čo divák vidí, je skutočnosť, ktorá sa odohrala, preto sú všetky filmy jedinečné a neopakovateľné.

Viac informácií nájdete na www.outdoorfilms.cz

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.