Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

nov

02

Festival outdoorových filmov v Žiline sa tešil vysokej návštevnosti


Mesto Žilina sa, ako jedno z troch miest na Slovensku, v dňoch 24. – 27. októbra prvýkrát organizačne zapojilo do Medzinárodného festivalu „outdoorových“ filmov s názvom „Outdoor Films 2012“, ktorý prebieha v 35 mestách Českej a Slovenskej republiky až do 8. decembra. Vstup na všetky filmy bol voľný.

Vo Veľkej zasadačke Mestského úradu v Žiline sa počas 4 dní premietlo 31 filmov (19 filmov pre verejnosť a 12 filmov pre základné a stredné školy s tematikou prírody) z oblastí dobrodružných a extrémnych športových filmov, horolezeckých a horských filmov, vodných športov a cestopisných filmov. „S potešením konštatujem, že nás ako hlavného organizátora festivalu v Žiline príjemne prekvapila vysoká návštevnosť a záujem verejnosti. Festival navštívilo približne 3 350 divákov všetkých vekových kategórií,“ povedal primátor mesta Žilina Igor Choma.
Podujatie podporila aj Horská služba Malá Fatra so svojimi záchrannými ukážkami a metodickými prednáškami. Priestor na propagáciu cestovného ruchu v našom regióne dostali počas festivalu Turistická informačná kancelária mesta Žilina, Oblastná organizácia cestovného ruchu Malá Fatra a Slovenská agentúra cestovného ruchu, ako aj „outdoorové“ firmy zo Žiliny.
Medzinárodný festival „Outdoor Films 2012“
Medzinárodný festival je súťažnou putovnou prehliadkou „outdoorových“ filmov a za desať rokov svojej existencie sa stal najväčším filmovým festivalom nielen v Českej republike, ale aj na svete. V roku 2011 putoval 26 českými a slovenskými mestami. Festivalu sa zúčastňujú českí, slovenskí a zahraniční autori, filmové štúdiá, národné televízie, ale aj súkromné televízne spoločnosti. To, čo divák vidí, je skutočnosť, ktorá sa odohrala, preto sú všetky filmy jedinečné a neopakovateľné.
Viac informácií o festivale a o filmoch nájdete na www.outdoorfilms.cz.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.